Röviden

MN
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszeli igen?
Az Európai Bizottság (EB) még az idén áldását adja a 2011 májusában lejáró magyar földvásárlási moratórium három évvel történő meghosszabbítására. Ez azt jelenti, a külföldiek továbbra is csak korlátozásokkal vehetnének termőföldet – értesült a BruxInfo. Az új uniós tagállamok közül elsőként kezdeményeztük a hosszabbítást. A kedvező döntés váratlan fejlemény lenne, mivel az átmeneti rendelkezések 2008-as felülvizsgálatakor erre nem sok esély mutatkozott. (MN)

Zár alatt Bakonyi vagyona
A Veszprémi Városi Bíróság november 30-án zár alá vette Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezérigazgatójának több ingatlanját – értesült lapunk. Úgy tudjuk, közülük kettő a fővárosban található. Ismert, Bakonyit tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével gyanúsítják a vörösiszap-katasztrófával összefüggésben. (MN)

Alakuló romastratégia
Újabb lépést tettek egy uniós szintű romastratégia irányában a témáról tegnap befejeződött brüsszeli tanácskozással – olvasható Járóka Lívia (Fidesz) európai parlamenti képviselő közleményében. A meghallgatáson a képviselő ismertette saját jelentésének tervezett ajánlásait, amelyek egyebek között pontosan meghatározott célterületek kijelölését, többszintű akcióprogram megalkotását tartalmazzák. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.