Röviden

MN
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaposvár: késik a színház felújítása
Nincs fedezet a központi költségvetésben a Csiky Gergely Színház hétmilliárd forintos rekonstrukciójának támogatására – tudtuk meg Heintz Tamástól, Kaposvár fideszes országgyűlési képviselőjétől. A tervek szerint a jövő évadra újult volna meg a színház, amelyet most több helyen fenyeget a beázás és a vakolata is omlik. Stickel Péter, a városi önkormányzat kulturális igazgatója úgy fogalmazott: nem tettek le arról, hogy uniós támogatással felújítsák a színházat. (G. J. A.)

Jánosi Zoltáné a Ratkó József-díj
Jánosi Zoltán esszéíró, irodalomtörténész, kritikus, a Nyíregyházi Főiskola rektora kapta az idei Ratkó József-díjat; a József Attila-díjas költő emlékére alapított elismeréssel az ország keleti feléhez kötődő, de alkotásaikkal a provincializmus fölé emelkedő, európai értékeket teremtő alkotókat jutalmazzák. (MTI)

Metz Katalin búcsúztatása
Metz Katalin színikritikust, újságírót december 10-én, pénteken 14 órakor a református egyház szertartása szerint búcsúztatják a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában. Lapunk egykori munkatársát életének 73. évében, hosszas betegség után november 21-én érte a halál. Tanulmányait Kolozsvárott végezte, pályája során számos folyóiratban publikált. A színikritikust a Nemzeti Erőforrás Minisztérium saját halottjának tekinti. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.