Röviden

MN
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudták elvetni a búzát
Nem éri el az egymillió hektárt a búza vetésterülete, ami több évtizedes negatív rekord – közölte tegnap a Magyar Agrárkamara. A november végi hideg előtt a gazdálkodók fel-gyorsították a betakarítási és vetési munkáikat, de így sem sikerült javítani a helyzeten. A hazai terményárak rekordszinten maradtak, miközben az USA-ban 10-20 százalékos esés volt. (D. Z.)

Kong a vészharang
Egy a háromhoz az esélye annak, hogy a közeljövőben felbomlik az eurózóna – állítja az RGE pénzügykutató igazgatója. Hosszabb távon a felbomlás esélye egy a kettőhöz. A bajba jutott államok kimentésével ugyanis egyre élesebbé válik a különbség az egyes országok között. A német gyáriparosok szövetségének korábbi elnöke szerint az euró menthetetlen, jövőjét csak az biztosíthatja, ha kétféle valuta lép a helyére: egy déli meg egy északi euró. (MTI)

Bankadó Ausztriában
Több hónapos vita után benyújtották a jövő évi osztrák költségvetés tervezetét, amely tartalmazza az évi ötszázmillió eurót, vagyis nagyjából 140 milliárd forintot jelentő bankadót – írta tegnap a portfolio.hu. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.