Röviden

MN
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozó újságok
Az Alkotmánybírósághoz fordul a Népszabadság, ha változatlan formájában fogadja el a parlament a média szabályozásáról szóló törvényjavaslatot – olvasható az újság tegnapi számában. Szerintük semmi sem indokolja „a rendkívüli szigort”, és a bírságok összege térdre kényszerítheti a sajtóorgánumokat. A Magyar Narancs és az Élet és Irodalom tiltakozásul tegnap üres címlappal jelent meg. (MN)

Tarlós: Budapest a rend fővárosa
Tarlós István szerint Budapest nem az antiszemitizmus, hanem a rend fővárosa, amely nem tűr meg semmiféle hátrányos megkülönböztetést; ezt bizonyítja a hanuka mostani megünneplése is. A főpolgármester tegnap a fővárosi Nyugati téren beszélt erről, amikor – immár 13. alkalommal – meggyújtották a nyolcágú gyertyatartó második lángját. Tarlós úgy vélte: a magyarországi zsidóság szabadon élheti meg vallását, és közvetítheti a magyar társadalomnak a fény, a szabadság és a jövő reménységének üzenetét. Az eseményen ott volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár és Weisz Péter, a KDNP Barankovics István Izraelita Műhely Egyesületének elnöke is. (MTI)

Lakhelyelhagyási Rényi-Vámosnak
A Budai Központi Kerületi Bíróság tegnap jogerősen megszüntette a BKV-ügy egyik érintettjének, Rényi-Vámos Krisztinának, a Budapest Airport volt jogi vezetőjének házi őrizetét. Ugyanakkor a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyben Rényi-Vámost bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. (MN)

Kell a napkollektor
Két éven belül várhatóan kötelezővé válik a napkollektorok alkalmazása a társasházak számára a használati melegvíz-igény kielégítésére – mondta egy konferencián Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár. (V. T.)

Jótékonysági aukció
A Böjte Csaba ferences rendi atya által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány Székelyhídi Gyermekotthona és a Debreceni Nagytemplom Református Gyülekezetének Immánuel Otthona javára rendeznek jótékonysági aukciót december 5-én vasárnap Debrecenben, a Fórum bevásárlóközpontban. A rendezvényen Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök, a zsinat lelkészi elnöke köszönti a megjelenteket – tájékoztatott Papp Gyula, az árverés szervezője. A 8. debreceni jótékonysági aukción több mint 130 műalkotás kerül kalapács alá tízmillió forintot meghaladó értékben. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.