Röviden

MTI
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmentették Révész T. Mihályt
December 6-i hatállyal menesztették az európai uniós soros elnökség idején több rendezvénynek is otthont adó gödöllői királyi kastély ügyvezető igazgatóját, Révész T. Mihályt. Az új vezető Gönczi Tibor eddigi helyettes igazgató lett. A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. tegnap megtartott taggyűlése döntött az ügyvezető igazgató visszahívásáról, illetve munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Az igazgatóváltást a nonprofit kft. teljes tagsága, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., Gödöllő város önkormányzata és a MaHill Kft. – azaz a tulajdonosok mindegyike – megszavazta. (MTI)

A cigány kultúráról Valenciában
A magyar cigány kultúrát bemutató kiállítást rendeznek februárban Valenciában a magyar EU-elnökség egyik programjaként – erről írt alá szándéknyilatkozatot pénteken Budapesten Balog Zoltán, a közigazgatási és igazságügyi tárca társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára és Salvador Enguix Morant, a kelet-spanyolországi város önkormányzatának kulturális főtanácsosa. A budapesti Néprajzi Múzeum által kezdeményezett és a madridi magyar nagykövetség által támogatott kiállítást a Valenciai Néprajzi Múzeum fogadja. (MTI)

Borvidékek múzeuma Tokajban
Európa legnevesebb borvidékei mutatkozhatnak be abban a látogatóközpontban, amelyet Tokaj belvárosába, a 2006-ban átadott kulturális és konferenciaközpont és a Paulay Ede Színház közvetlen szomszédságába terveznek. A beruházás összköltsége 580 millió forint, és az Európai Világörökségi Borvidékek Múzeuma, az Európa Unió és a kormány társfinanszírozásban épül fel – adta hírül a város önkormányzata. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.