Röviden

MN
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellegi Tamás Brüsszelben
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Brüsszelben átvette az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanácsa energiaügyi szekciójának vezetését. A miniszter egyúttal ismertette a magyar elnökség energetikai elképzeléseit. Fellegi kinntartózkodása alatt találkozott Jochen Homann-nal, a német gazdasági minisztérium államtitkárával, és megbeszélést folytatott Paul Magnette belga energiaügyi miniszterrel. (MN)

Kedvezőtlen számok Amerikából
A várt 144 ezer helyett alig 39 ezerrel nőtt az amerikai foglalkoztatottság novemberben, s így 9,8 százalékra emelkedett a munkanélküliségi ráta. Aggasztó, hogy az állás nélküliek száma ismét meghaladja a 15 milliót, s több mint negyven százalékuk már legalább 27 hete nem talál munkát magának. (MN)

Javuló osztrák várakozások
Derűlátó az osztrák jegybank: a korábbinál nagyobb gazdasági növekedéssel számol idén és az elkövetkező években elsősorban az export bővülésének köszönhetően. Számításaik szerint idén 1,9, jövőre 2,1, 2012-ben pedig 2,3 százalékkal nő a GDP. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.