Röviden

MTI
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néppárti egyetértés
Az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó Európai Néppárt (EPP) érdekelt a januárban kezdődő magyar EU-elnökség sikerében, és számos eszközzel támogatja azt – közölte a Külügyminisztérium
a magyar kormány és a párt tegnapi találkozója után.
Az EPP tájékoztatása szerint Joseph Daul, a néppárti frakció elnöke támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök európai politikáját. Az Európai Néppárt frakciójának küldöttsége találkozott Schmitt Pál köztársasági elnökkel is. (MTI)

Közjogi méltóságok: nem lesz 13. havi?
A közjogi méltóságok 13. havi juttatásának eltörlését kezdeményezi Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője a szolidaritás elvével és a választópolgárok bizalmára épülő, őszinte kormányzás megteremtésének céljával indokolta indítványát, amely a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, az Országgyűlés elnökét, az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnökét érintené. (MTI)

Szájer nem híve a két kamarának
Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő nem híve a kétkamarás parlamentnek, és „túl magasnak tartja azt a küszöböt”, hogy az alkotmányt csak két egymást követő Országgyűlés kétharmados döntésével lehessen módosítani. Szájer szerint nincs szükség egy olyan kamarára, amely részben lassítja, részben pedig tovább növeli az amúgy is nagyméretű politikai elit létszámát. (MTI)

Szerzeteseket avatnának boldoggá
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatja a ferences rend azon kezdeményezését, amely a XX. században vértanúságot szenvedett hét magyar ferences boldoggá avatását célozza. Károlyi Bernát, Kriszten Rafael, Lukács Pelbárt, Kiss Szaléz, Hajnal Zénó, Kovács Kristóf és Körösztös Krizosztóm a II. világháború végén és a kommunizmus kezdeti időszakában életáldozatával tett tanúságot hitéről és emberszeretetéről. (MTI)

Megérkezett a pénz a BKV számlájára
Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester megállapodása alapján – a kormány döntését követően csaknem három héttel – megérkezett a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a BKV számlájára a 7,5 milliárd forint.
A kormány a közlekedési cég zavartalan működésének biztosítása érdekében döntött az összeg megítéléséről az idei költségvetés általános tartaléka terhére. (MTI)

Helyreállítanák a szakma rangját
A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége (MKRSZ) szerint a szakorvosok anyagi és társadalmi megbecsülésére, a képzés felülvizsgálatára, életpályamodell kialakítására és a bérfeszültségek megszüntetésére lenne szükség ahhoz, hogy helyreálljon a szakorvosi szakma rangja. Hiába jár többletbérezés annak, aki hiányszakmának számító szakirányt választ, még így is sok az üres álláshely országszerte – állapították meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.