Röviden

MN
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Supka Kispesten
Január elsejétől ismét Supka Attila irányítja a labdarúgó NB I-ben jelenleg 8., s hat játékosától megváló Honvédot. A tréner, aki határozatlan időre írt alá a klubhoz, 2006 és 2008 között már dolgozott Kispesten, ahol MK-t nyert. (MTI)

Fehérvári diadal
Jégkorong osztrák liga: Fehérvár– Salzburg 4-3. Mol-liga: FTC– Miskolc 6-3, Újpest– Steaua Bucuresti 5-6, Csíkszereda– Dunaújváros 1-2, Fenestela Brasov–Vasas 1-2. (MTI)

Fallabdásbravúr
Krajcsák Márk a fallabda-világbajnokságok történetében első magyarként bejutott a legjobb 32 közé, miután a Szaúd-Arábiában zajló idei vb nyitókörében legyőzte a világranglistán 26. kolumbiai Miguel Rodriguezt. (MTI)

Visszaáll a rend
Az Európai Kézilabda-szövetség elfogadta a Győr, valamint másik két középdöntős ellenfele panaszát, és visszaállította az eredeti menetrendet a női BL-ben. A kvartett negyedik tagja, a német HC Leipzig azt szerette volna elérni, hogy – mivel csarnokában március első hétvégéjén atlétikai versenyt rendeznek – módosítsák a programot, ám így a legjobb kiemelésű Győr és a másik két gárda rosszabbul járt volna. (MTI)

Kisebb, nagyobb
Kézilabda férfiliga: PLER–Mezőkövesd 29-26, Pécs–Tatabánya 25-31. Kosárlabda NB I, nők: ZTE–Baja 92-61; férfiak: Paks–Sopron 79-73, Salgótarján–Pécs 71-97. (MTI)

James Clevelandben
A Miami Heat a 38 ponttal záró LeBron James vezetésével 118-90-re győzött a Cleveland Cavaliers vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. James, aki hét szezon alatt összesen 619 meccsen lépett parkettre clevelandi színekben, először játszott korábbi otthonában azt követően, hogy a nyáron Miamiba szerződött. (MTI)

Bukás, törés
Hatalmasat esett, és több helyen eltörte a lábát a brit Chemmy Alcott a női alpesi sízők Lake Louise-ban rendezendő Világkupa-versenyének lesikló-edzésén. A 28 éves sportolónő egy ugratás után ért szerencsétlenül talajt, s tehetetlenül sodródott a pálya aljáig. (MTI)

Nagypályások
A hazai labdarúgás 48 legnevesebb személyiségét mutatja be Hegyi Iván kétszáz oldalas könyve, a Magyarok NAGY pályán, amely felöleli a sportág hazai történetét. A futballistákon kívül helyet kapott benne a két játékvezető, Palotai Károly és Puhl Sándor, a menedzser Östreicher Emil, a riporter
Szepesi György, az edzők közül pedig Baróti Lajos, Lakat Károly és Sebes Gusztáv. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.