Söderling és Berdych javított Londonban

Munkatársunktól
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a Londonban zajló férfitenisz Mesterek Kupája keddi első mérkőzésén Roger Federer megverte Andy Murrayt, a B csoport éjszakába nyúló másik derbijén Robin Söderlingnek is muszáj volt legyőznie David Ferrert. A negyedik kiemelt svéd ugyanis a kezdő körben simán kikapott az ötödiknek rangsorolt skóttól. Ezúttal azonban az is önbizalmat adhatott neki, hogy a meccs előtt 8:4-re vezetett spanyol riválisa ellen, akivel az idén már hatodszor találkozott. S végül negyedszer vert meg.
Söderling az első szettben a legjobbkor, 6:5-nél vette el először Ferrer adogatójátékát. A második játszmában 5:2-re elhúzott, a szívós spanyol azonban összekapta magát, és 5:5-ig visszakapaszkodott. Aztán viszont az ő szempontjából 5:6-nál megint elbukta a szerváját, így a mérkőzést is, és két fiaskóval már csak szerény matematikai esélye van a továbbjutásra. Söderling egyelőre – Murrayhez hasonlóan – 1-1-re áll, és nincs könnyű helyzetben, mivel utolsó csoportmérkőzését Federer ellen vívja. Vele aztán enyhén szólva sem pozitív a mérlege:
1-14, egy tavalyi bemutatót is beleszámítva 2-14…
Tegnap délután az A csoport első fordulóbeli vesztesei találkoztak egymással. Az amerikai Andy Roddick korábbi nyolc találkozójukon hatszor felülmúlta a cseh Tomás Berdychet, tegnap – viszonylag simán, két szettben – a harmadik vereség következett, s vele valószínűleg a búcsú. A világelső Rafael Nadal és a harmadik kiemelt Novak Djokovics éjjelbe hajlóan, lapzárta után végezve játszotta újra az idei US Open fináléját.
Mesterek Kupája, 2. forduló, B csoport: Söderling (svéd, 4.)– Ferrer (spanyol, 7.) 7:5, 7:5; állás: 1. Federer 2 győzelem/0 vereség, 2. Murray és Söderling 1/1 (2-2), 4. Ferrer 0/2. A csoport: Berdych (cseh, 6.)–Roddick (amerikai, 8.) 7:5, 6:3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.