Szabálytalan szerződések

Tizenkilenc, a 4-es metró beruházásához kötődő szabálytalan szerződés után nem ad az unió támogatást Magyarországnak, emiatt 65 millió forinttal kevesebb érkezik a projekttel kapcsolatban – adta hírül közleményben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ), amelynek szabálytalansági bizottsága összesen 38 szerződést vizsgált.

Munkatársunktól
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabálytalannak minősített szerződéseket még a beruházás előtt, illetve az építés első évében – projekttanácsadásra, jogi és közbeszerzési szakértői munkákra, szakfordításra és tolmácsolásra – kötötték. Az ügynökség hangsúlyozta, reméli, hogy „a megtett intézkedések hatására az Európai Bizottság feloldja a Közlekedési Operatív Program közbülső kifizetéseinek felfüggesztését”. Az NFÜ az általa lefolytatott vizsgálat eredményét, valamint a vizsgálati jegyzőkönyv megállapításait viszszaigazoló audit véleményt elküldte az Európai Bizottságnak.
A Fővárosi Közgyűlés
üléséről beszámoló a 2. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.