Szép évet zárhat le a kanizsai ob

Deák Zsigmond
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különlegesen szép esztendőt zár a magyar amatőr ökölvívás, hiszen egy évtizednyi szünet után idén újra világversenygyőztest „termelt ki” a Moszkvában Európa-bajnoki címet szerzett Bacskai Balázs személyében. A további felnőtt, női és korosztályos érmek sem hiányoztak a palettáról, így joggal értékelhetett pozitívan Csötönyi Sándor, a hazai szövetség (MÖSZ) elnöke azon a tegnapi tájékoztatón, amit egyébként nem is a közelmúlt, hanem a közeljövő miatt hívtak össze. Hiszen az élet megy tovább a ringben is, ennek környékén pedig hagyományosan az országos bajnokság zárja az óévet, az újat pedig a Bocskai István-emlékverseny nyitja. Az ob-nek jövő hét szerdától szombatig Nagykanizsa ad otthont.
Kovács László szövetségi kapitány érdeklődésünkre közölte, hogy a válogatottak ott lesznek a fedélzeten, a moszkvai Eb-érmesek (Bacskai, Káté Gyula, Darmos József) mellett két, a nemzetközi szövetség félprofi ligájában (WSB) érdekelt honfitársunk, Szellő Imre és Bernáth István is hazatér az Egyesült Államokból, illetve Kazahsztánból.
Apropó, Amerika! A február eleji Bocskaira 23 ország kapott meghívást, köztük első ízben az Egyesült Államok, Kanada, valamint Pakisztán, Kuba és Oroszország részvétele pedig biztosítja a világszínvonalat az emlékversenyre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.