Szilvásy György bíróság elé áll

Swendt Pál
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilvásy György volt titokminisztert, valamint a felperes UD Zrt. volt és jelenlegi tulajdonosát is meghallgatja a Fővárosi Bíróság ma abban a személyiségi jogi perben, amelyet a lehallgatási botrányba kevert biztonsági cég indított a Gyurcsány-kormány azóta már vád alá helyezett politikusa ellen. Az UD a keresetben a jó hírnevének megsértése miatt négymillió forintos nem vagyoni kár megtérítését követeli Szilvásytól. A felperesek állítják: Laborc Sándornak, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójának azóta már alaptalannak bizonyult feljelentése nyomán az UD telephelyén 2008. szeptember 10-én tartott házkutatás után Szilvásy politikai célból valótlan tartalmú sajtókampányt folytatott a cég ellen, amivel súlyos károkat okozott a zrt.-nek, illetve vezetésének, és ellehetetlenítette működését.
Futó Barnabás, a cég jogi képviselője szerint Szilvásynak meghatározó szerepe volt a cég ellen több hónapig tartó lejárató kampányban, amelyben a miniszter olyan „polipszerűen működő árnyék-titkosszolgálatnak” nevezte az UD-t, amely állami titkokat szerzett meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.