Szuperügynökség az MTI-ből?

A közszolgálati média csúcsszerve lesz a Magyar Távirati Iroda – ha az Országgyűlés elfogadja a kormány új médiatörvény-tervezetét.

Bodacz Balázs
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javaslat szerint ugyanis a nemzeti hírügynökség „a többi közszolgálati médiaszolgáltató számára kizárólagos joggal hírműsorokat gyárt, továbbá működteti a közszolgálati médiaszolgáltatók egységes hírportálját, a közszolgálati médiaszolgáltatók más internetes sajtótermékeit, továbbá az internetről elérhető, lekérhető médiaszolgáltatásait”. A kereskedelmi média szereplőit a javaslat arra kötelezné, hogy éves adásidejük legalább 60 százalékát európai, egynegyedét pedig magyar alkotásokkal töltsék ki. A zenét sugárzó médiumok műsorának legalább negyed részében magyar, ennek legalább negyedében három évnél fiatalabb számoknak kell szerepelniük. Az indítvány rendelkezik arról is, hogy a legalább 35 százalékos éves közönségaránnyal rendelkező médiaszolgáltató köteles „műsorstruktúrájának módosításával, a magyar műsorszámok, a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányának növelésével, vagy egyéb módon intézkedéseket tenni a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében”.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.