T O T Ó

MN
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét mérkőzés a német, hat az olasz, egy pedig az angol élvonalból szerepel a 47. heti szelvényen. A Tottenham–Liverpool összecsapáson a házigazdák a tegnapi Bremen elleni BL-mecscsel a lábukban lépnek pályára. A tabellán azonban három hellyel a csak kilencedik riválisuk előtt állnak, és múlt szombaton óriási bravúrral, idegenben 0-2-ről fordítva győzték le az Arsenalt.
A Bayern Münchennek kedden a BL-ben Rómában „sikerült” 2-0-s előnyről 3-2-re kikapnia, s bár a bajorok a sorozatban már korábban bebiztosították továbbjutásukat csoportjukból, a Bundesligában csupán a 8. helyen szerénykednek. Éppen mostani ellenfelük, a Frankfurt mögött. A Majna-parti gárda csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll előrébb, s az idegenbeli mérlege kétségkívül figyelemre méltó: négy győzelem, egy döntetlen, két vereség; s a mutatója a negyedik legjobb a mezőnyben. Münchenben azonban nem szokott sikerélményben része lenni, tavaly 2-1-re, tavalyelőtt 4-0-ra kapott ki. Úgy gondoljuk, most is hazai győzelem születik, miként a Hamburg (9.)–Stuttgart (16.) és a Dortmund (1.)–Mönchengladbach (18.) találkozókon is. Utóbbi esetében aligha kell hosszasan indokolni, a tizenhárom meccséből tizenegyet megnyerő, a tabellán hétpontos előnnyel vezető házigazda botlása világszenzáció lenne. A Köln (17.)–Wolfsburg (11.) párosítás a helyezési számok alapján nem ígérne hazai győzelmet, mi mégis inkább a „kecskések” sikerére teszünk – fenntartva azért az esélyt az X-re is –, akik vasárnap Podolski büntetőjével 1-0-ra győztek Stuttgartban, és elkaphatták a fonalat.
A Serie A-ban a címvédő Internazionale (6.) nem lehet olyan mély gödörben, hogy hazai pályán ne gyűrje le a Parmát (14.), és a kilenc forduló óta veretlen Juventusnak (4.) sem okozhatna gondot a Fiorentina (13.), a Laziónak (2.) pedig a Catania (10.) legyőzése. A listavezető Milan Auxerre-ben kedden 2-0-ra nyert a BL-ben, és ezzel tovább is jutott csoportjából. A piros-feketék formájukat átmenthetik a Sampdoria (8.) elleni szombati meccsre is, de Genovában Koman Vladimiréknak arra azért van esélyük, hogy egy pontot otthon tartsanak. Az Udinese (11.) pedig még inkább meglepheti az eddig erőn felül teljesítő Napolit (3.).

47. heti tippjeink
1. Bayern München–Frankfurt 1
2. Hamburg–Stuttgart 1
3. Hoffenheim–Leverkusen 2, 1
4. Kaiserslautern–Schalke X, 2
5. Dortmund–Mönchengladbach 1
6. Bremen–St. Pauli X, 1
7. Köln–Wolfsburg 1, X
8. Sampdoria–Milan 2, X
9. Juventus–Fiorentina 1
10. Internazionale–Parma 1
11. Lazio–Catania 1
12. Udinese–Napoli 1, X
13. Tottenham–Liverpool 1, X
+1 Palermo–Roma X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.