Titkolják az „MSZP-s” érdekvédő nevét

Bákonyi Ádám
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre titok, hogy ki lesz az a szakszervezeti vezető, aki részt vesz és fel is szólal az MSZP november 27-re tervezett Orbán-kormány elleni demonstrációján. Mesterházy Attila pártelnök a napokban jelentett be, hogy a Bajban Magyarország – Itt a helyed című tiltakozó akción rajta kívül egy szakszervezeti vezetőt is felkértek. – Nem tudok erről mit mondani – hárította el szűkszavúan érdeklődésünket Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Bár a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) két választás alkalmával is együttműködési megállapodást kötött az MSZP-vel és nyíltan vállalja lojalitását a párt felé, a konföderáció elnöke cáfolta, hogy róla lenne szó. – Szervezetileg nem veszünk részt ezen az akción, én semmilyen szerepet nem vállalok ott. A tagságunk eldöntheti, hogy egy ilyen nyilvános akcióra elmegy-e vagy nem, nem akarjuk megakadályozni – jelentette ki Pataky Péter a Hír TV-nek. Lapunknak egyetlen szakszervezeti forrás sem akarta elárulni, ki szólal fel az MSZP kormányellenes rendezvényén.
Emlékezetes, múlt héten az MSZOSZ-szel együtt demonstrációs bizottságot alakított a Varga László vezette Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, illetve a Borsik János vezette Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. A közismerten baloldali elkötelezettségű konföderációk szerint a jövő évi költségvetés vesztese a közszféra lesz. Az érdekvédők elsősorban tárgyalásos úton akarják a vitás kérdéseket rendezni a kormánnyal, ám ha ez nem sikerül, úgy december elejére demonstrációt szerveznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.