Töröcsik Mari hetvenöt éves

Makrai Sonja
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: Nagy Béla„ src=”/static/data/cikk/20/20/8/cikk_202008/14mut1_101123101713.jpg„ alt=”Fotó: Nagy Béla„ width=”350„ height=”260„ />Kisgyermekként nagyapja aprócska mozijában színészi karrierről álmodozott. Elsőéves operett szakos hallgatóként pedig meg is kapta élete első főszerepét Fábri Zoltán Körhinta című legendás filmjében, Soós Imre oldalán. Feledhetetlen alakítások sora fűződik a nevéhez: az Édes Anna címszerepe, a Vasvirág Cink Verája, a Szerelem Lucája, a Déryné, hol van? címszerepe vagy Nusi az N. N. a halál angyala című filmből. A kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze ma ünnepli hetvenötödik születésnapját. (M. S.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.