Tovább nyomoznak Hévízen

Velkei Tamás
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Januárig meghosszabbították a nyomozást a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. ügyében – tudta meg lapunk. A Somogy Megyei Főügyészség, valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság is jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja és a közbeszerzési eljárások befolyásolása miatt nyomoz tavaly szeptember óta. Egerváriné Luca Gyöngyi, az ügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, a hatóság jelenleg különböző szakértői véleményekre vár. Nyomozástaktikai okokból bővebbet nem árult el, de hévízi kiszivárgott hírek szerint a kórház átadás-átvételekor számos olyan szerződés került a jogászok elé, amelyek erősíthetik a feljelentés jogosságát.
Ismert, hogy az önkormányzat a közelmúltban eltávolította a kórház igazgatóját, Hegedűs Lajost, aki az első Orbán-kormányban Matolcsy György gazdasági minisztériumának főosztályvezetője volt. Ugyanennél a tárcánál az a Nagy Róza volt a felettese, akit később Molnár Lajos volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter, Nagy sógora a fürdő stratégiai igazgatójává nevezett ki. Nagy jelenleg is államtitkári posztot tölt be a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.