Továbbra sincs meg a becsületpont

Munkatársunktól
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél ezer kilométeres távolságban is mintha idehaza lépett volna pályára a Debrecen: havas, fagyott pálya, csípős hideg, gyér számú nézősereg, s még az ellenfél sem volt félelmetes. Legalábbis az első félidőben a DVSC nagyon jól tartotta magát az ukrán Metaliszt Harkiv vendégeként a labdarúgó Európa-liga 5. fordulójában. Szünetben 0-0 volt az állás.
A második félidő mesésen kezdődött a Debrecen szempontjából. A 48. percben Kabát a jobb oldalról, az alapvonalról tálalt a berobbanó Czvitkovics elé, aki három méterről sarokkal a hálóba passzolt. Sajnos a Metaliszt négy perc múlva egyenlített. Olejnyik úgy tíz méterről a bal kapufát találta telibe, a kipattanó labda Bódi lábának vágódott, onnan pedig a kapuba. Az első félidőben nagyon álmosan futballozó hazaiak ezután magasabb fokozatba kapcsoltak. Sokáig legalább az 1-1-es állást őrizte a Debrecen, a hajrában mégis elvesztette a találkozót. Mint az idényben oly sokszor, ismét Malinauskas óriási hibájából. A litván kapus kezéből már a gól előtt is kiperdült egy lassú labda, szerencsére a felsőléc fölé. A 88. percben újra Olejnyik tréfálta meg. A bal oldalon cselezgetett befelé, úgy tett, mintha beadna, Malinasukas bemozdult, erre az ukrán játékos jobbal a rövid saroknál megtalálta a rést, s megszerezte a Metaliszt 2-1-es győzelmét jelentő gólt. Ami egyben továbbjutást is ért, hiszen az I csoport másik találkozóján a PSV Eindhoven Toivonen két góljával 2-1-re nyert a Sampdoria vendégeként. Ezzel az utolsó forduló előtt a következő az állás: 1. PSV 13 pont, 2. Metaliszt 10,
3. Sampdoria 5, 4. Debrecen 0, a PSV-t és a Metalisztot már nem lehet befogni. A DVSC búcsúképpen a Sampdoriát fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.