Tőzsdén az Őrmester Nyrt.

Hírösszefoglaló
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kérvényezte tegnap részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére az Őrmester Nyrt. A társaság egyelőre új részvények kibocsátását nem tervezi, és tőkét sem akar emelni: a jelenlegi részvénytulajdonosok értékpapírjainak bevezetésével szeretnének megjelenni a parketten. A vállalat alaptőkéje az október 1-jén tartott közgyűlés adatai szerint 260 millió forintra rúg – írja az MTI.
A társaság teljes egészében magyar kézben van, részvényeinek több mint kétharmadát az elnök, Kincs István birtokolja, Mészáros Zsolt vezérigazgató tulajdonában hatszázaléknyi értékpapír van, a felügyelőbizottság egyik tagja, Melha István pedig a társaság tíz százalékát jegyzi. A vállalkozás tulajdonában nyolcszázaléknyi saját részvény van, a maradékot pedig a dolgozók, illetve a céghez köthető más magánszemélyek birtokolják. Az 1990-ben az Országos és a Budapesti Rendőr-főkapitányság részvételével alapított vállalat éves árbevétele megközelíti a hárommilliárd forintot. A cég fő tevékenysége régebben a vagyonvédelemben, vagyis a klasszikus őrző-védő munkában öltött testet, az utóbbi időben azonban előtérbe kerültek a technikai jellegű tevékenységek, illetve tanácsadással is bővítették kínálatukat. A cég ma már az ország határain túl is szolgáltat, leányvállalatai működnek Szlovákiában és Romániában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.