Tüntetés a magyar tejtermékek mellett

Hírösszefoglaló
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar tej- és tejtermékek népszerűsítése érdekében tartott tegnap szimpátiatüntetést az Agrármarketing Centrum és a Tej Terméktanács. Bakos Erzsébet, a Tej Terméktanács szakmai koordinátora elmondta: még mindig jelentős mennyiségű importáru érkezik az országba. A 1,5 százalékos zsírtartalmú tejek nyolcvan százaléka például külföldről származik, az összes elfogyasztott tejnek pedig mintegy fele érkezik az országhatárokon túlról. – A legkedveltebb sajtból, a trappistából minden másodikat külhonban készítik – idézi a távirati iroda Bakos Erzsébetet.
Hazánkban évente fejenként 160 liter tej és tejtermék fogy. Ez a mennyiség mintegy fele az uniós átlagnak. A magyarok ugyanakkor jelentős mennyiségű tejet isznak, évente fejenként 63 litert. Ezzel hazánk az uniós országok között az élmezőnyben található. A Tej Terméktanács most azt szeretné elérni, hogy a hazai fogyasztás évente és fejenként 200 literre emelkedjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.