Tüntetnek Alföldi Róbert leváltásáért

Hírösszefoglaló
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház előtt tüntet a Jobbik Alföldi Róbert igazgató leváltásáért december 1-jén, szerdán este hat órától. Másnapra Novák Előd, a Jobbik alelnöke, egyben az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának elnöke összehívta a testület ülését. A Nemzeti Színház igazgatójának leváltása című napirendre elfogadta a meghívást Alföldi Róbert igazgató is, aki így elmondhatja védőbeszédét – írta közleményében Novák Előd. A Fidesz nem vesz részt a bizottság ülésén, mivel nem asszisztálnak ahhoz, hogy Novák Előd „sorozatosan saját pártpolitikai céljaira használja fel a bizottságot”. Alföldi ügye szóba került a parlament tegnapi ülésén is. A jobbikos Szávay István arról érdeklődött, mikor váltják le az igazgatót a Nemzeti Színház éléről? A képviselő felidézte, hogy Alföldi rendezte Magyar Ünnep című drámát a közelmúltban mutatták be a Nemzeti Színházban. A darab szerinte arról szól, hogy megint rúgjanak egyet a magyarságon. – Meddig kell még elviselni az SZDSZ utóvédjeinek támadását, ezt a fajta nemzetgyalázást? Mikor hajlandó a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz– KDNP-kormány elmozdítani Alföldi Róbertet? – kérdezte az ellenzéki honatya.
Halász János államtitkár válaszában azt mondta, a kormány ismeri azokat a történéseket, amelyek a közönség érzékenységét próbára teszik. A kormány törekszik a probléma megoldására – fogalmazott, hozzátéve: nem szeretnének úgy meghozni fontos döntéseket, hogy az eredmény köszönő viszonyban sincs a kívánt céllal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.