Új elnök-püspök

MTI
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gáncs Pétert (jobbra) választotta a Magyarországi Evangélikus Egyház új elnök-püspökének tegnap a Budapestre összehívott zsinat. Az eddigi elnök-püspök, Ittzés János közelgő nyugdíjba vonulása miatt mondott le. Gáncs Péter megválasztását a testület 46 tagja közül 39-en támogatták; ő volt az egyedüli jelölt a tisztségre, miután Fabiny Tamás, az északi egyházkerület püspöke két hete visszalépett a jelöltségtől. A megbízatás két évre szól, 2012-ben tartják ugyanis az evangélikus egyházban az általános tisztújítást. Az egyház 59 éves új elnök-püspöke 2003 óta a déli evangélikus egyházkerület püspöke, 2006 óta a Magyar Evangélikus Konferencia alelnöke és az Egyházak Világtanácsa Központi Bizottsága tagja.
Gáncs Péter megválasztása után arról beszélt: a kapott bizalom erőt ad neki, s szeretné, ha ezt tovább is tudná adni az egyház minden tagjának. Az egyik legnagyobb problémának ugyanis a bizalmi deficitet tartja. A bizalomerősítés egyik előfeltételének a kommunikáció javítását nevezte az egyház különböző szolgálati ágai, csoportjai között. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.