Új impulzusokkal

Sportnyelven szólva az egész rendezői csapatot lecseréli Rátóti Zoltán igazgató. Mint tegnapi tájékoztatóján fogalmazott, a Csiky Gergely Színház új impulzusokkal folytatja munkáját.

2010. 12. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Virág lesz a Csiky Gergely Színház állandó dramaturgja, az öt nagyszínházi, két gyerekszínházi és a stúdió-előadások rendezését pedig – a „korosabb” Valló Péter mellett – egészen fiatal rendezőkre bízza Rátóti Zoltán. A kaposvári teátrum négy hónapja munkába álló igazgatója bemutatta Dömötör Tamást, Szabó Mátét, megemlítette, hogy rendezői feladatot kap egy-egy előadásra Göttinger Pál, az angol Tim Carroll és Funtek Frigyes, a régi gárdából pedig Rusznyák Gábor és Kelemen József. Művészeti munkatársaként a jövő évadot az igen jó szakmai kapcsolatokat ápoló Bérczes Lászlóval kezdi Rátóti Zoltán.
Az igazgató a 2011–12-es színi évadra tervezett előadásokról konkrétan nem beszélt, azt azonban bejelentette: jövőre ősbemutatóként láthatja a közönség Háy János dramaturg és Lovasi András zeneszerző egy ma még cím nélküli művét. Megtudtuk, hogy a jövő évadban felolvasószínház indul a somogyi megyeszékhelyen, és mint Bérczes László elmondta, kilépnek a teátrumból, és tantermi színházat is terveznek.
– Hittem benne, lesz pénz az épület felújítására (mint megírtuk, központi költségvetésből hétmilliárd forintos támogatást remélt Kaposvár önkormányzata az 1911-ben átadott színház rekonstrukciójára), most, hogy elmarad a felújítás, rémes képek jelennek meg előttem. Mi lesz, ha tovább omlik a vakolat, és újabb helyeken ázik be a tető? Egy évig talán még nem dől össze, de hoszszabb távon tarthatatlan a helyzete – válaszolta lapunk kérdésére Rátóti Zoltán, aki a színházépület súlyos sérülései ellenére sem tervez menekülési irányt, de mint megemlítette: végső esetben a Kaposvári Kultúrpalota és a jelentős bővítés alatt álló városi művelődési központ is számításba jöhet alkalmi játszóhelyként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.