Újra indul a brókerper

Swendt Pál
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel a vádirat ismertetésével kezdődik a Fővárosi Bíróságon (FB) a brókerbotrány néven elhíresült, a K&H Bank Equities brókercégénél elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper megismételt elsőfokú tárgyalása. A Gimesi Ágnes vezette tanács azután dönthet Kulcsár Attila és tizenhét társa ügyében, hogy a 2008-ban kihirdetett elsőfokú ítéletet a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla május 27-én megalapozatlanság és súlyos eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte, és új elsőfokú eljárásra utasította az FB-t. A táblabíróság az elsőfokú határozat hiányosságaként egyebek mellett azt rótta fel, hogy a szóban kihirdetett és később írásba foglalt ítélet között lényegi eltérések vannak.
A vád szerint Kulcsár Attila mint a brókercég akkori munkatársa, illetve a bank ügyvezető igazgatója, jogosulatlanul forgatta állami és magánbefektetők pénzét. A megvádolt állami cégvezetők, illetve magánbefektetők az eljárás során mindvégig tagadták bűnösségüket, csakúgy, mint a pénzintézet egykori vezetője, Rejtő E. Tibor, akit az ügyészség szintén vád alá helyezett. A vádat képviselő Fővárosi Főügyészség a megismételt eljárásban újra sikkasztással vádolta meg Kulcsárt és társait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.