Úti cél Harkiv, cél az első pontocska

Munkatársunktól
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma 19 órától utolsó előtti Európa Liga-mérkőzését játszsza a DVSC futballcsapata, amelynek célja ugyanaz lehet, mint a rajt előtt volt: megszerezni az első pontot. A feladat azonban enyhén szólva nem könnyű, hiszen az ellenfél az a Metaliszt Harkiv, amely az EL-nyitányon 5-0-ra hengerelt Budapesten, a Puskás-stadionban. Ezúttal ráadásul idegenben lép pályára a „Loki”, és nem elég, hogy csaknem ötezer kilométeres utat kellett megtennie, további nehézségként még ott a várható erős hideg is. No meg a még erősebb és eltökéltebb házigazda, mert a több brazil légióst bevető ukránok sikerük – és a Sampdoriának az Eindhoven elleni pontvesztése – esetén továbbjutnának.
A Debrecen számára ez a tét már régóta nem létezik, a sorozat eddigi egyetlen sikereként a főtáblára jutáson túl azt rögzíthettük, hogy a PSV ellen megszületett az első magyar gól. A gólkülönbség azonban négy játéknap után így is 1-10, azaz a támadó alakzat mellett a védelmet is stabilizálni kellene. A helyzetet talán javítja valamelyest, hogy hátul harcra kész a korábban sérüléssel bajlódott Dejan Simac és Komlósi Ádám. Másrészt az előjelek annyiban kedvezőtlenek, hogy a DVSC-nek a magyar bajnokságban sem megy idegenben – legutóbbi bizonyíték erre a pápai 1-1 –, a Harkiv pedig egészen más szint a mi NB I-ünkhöz képest.
Az I jelű kvartett másik összecsapásán, ugyancsak 19 órától, a Sampdoria a PSV-t fogadja. A pillanatnyi állás szerint a hollandok 10, az ukránok 7, az olaszok 5 pontot gyűjtöttek (a Debrecen, ugyebár még egyet sem), a genovaiak számára tehát létkérdés a győzelem. Számunkra érdekes lehet, vajon mennyit tesz, tehet ennek megszerzése érdekében Koman Vladimir, illetve ellene a PSV színeiben Dzsudzsák Balázs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.