Válogatott torna, európai kupacsaták

Munkatársunktól
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa-bajnokságra készül a női válogatott, kontinentális kupacsatákra a férfi klubok, így mozgalmas hétvége vár kézilabdázóinkra. A női Eb december 7-én kezdődik, de csapatunk most még a Telenor-kupán játszik, szombaton, Miskolcon Tunéziával, vasárnap, Tiszaújvárosban Ukrajnával. Mátéfi Eszter szövetség kapitány újabb impulzusokat kaphat a keretszűkítéshez, hiszen jelenleg 18-an gyakorolnak együtt, ám Lillehammerbe 16-an indulnak majd el. „Sajnos a keretet nem csak én állítottam össze, gondolok itt a sérültekre. Tóth Tímea vagy Zácsik Szandra utazó lett volna” – jelentette ki a tegnapi sajtótájékoztatón Mátéfi, aki még három-három kapust és beállóst, valamint négy irányítót foglalkoztat, a szűkítés e három posztból kettőn várható. Jövő keddtől már csak 16-an folytatják a felkészülést Tatán. A szakvezetőhöz kapcsolódó hír, hogy mivel szünetelteti a szerződését Békéscsabán, a klub Bohus Beát nevezte ki edzőnek.
A férfi Bajnokok Ligájában a Pick Szeged az orosz Csehovszki Medvegyit fogadja, amelyet az előző fordulóban óriási bravúrral 26-25-re legyőzött idegenben. Az MKB Veszprémnek nincs miért izgulnia, a svéd Sävehofot vasárnap simán, 41-31-re verte Skandináviában, és most itthon is be kell gyűjteni a két pontot.
A férfi KEK-ben a Balatonfürednek a moldovai HC Olimpus ellen kötelező a 16 közé jutás, már csak azért is, mert mindkét meccs a magyar csapat otthonában lesz. Az EHF-kupában a Dunaferr viszont feladta pályaválasztói jogát a Portóval szemben, így sincs sok esélye. A Tatabánya idegenbeli sikerrel lépéselőnybe került a bosnyák Banja Lukával szemben, ám a 25-23 dacára hazai pályán is meg kell dolgozni a továbblépésért.

Otthon, idegenben. Férfiliga: Kecskemét–Orosháza 36-28, Pécs–Csurgó 25-28.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.