Végül drága lett az ingyenhirdetés

Bodacz Péter
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentést tett a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) az Ingatlanbazar.com és az Ingatlandepo.com weboldalt üzemeltető vállalkozás ellen tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. Mint azt a szervezet közölte, az elmúlt időszakban számos fogyasztói panasz érkezett hozzájuk a portálokkal szemben, amelyeken különböző ingatlanok adásvételére irányuló hirdetéseket lehet feladni, ingyenesen. A regisztráló fogyasztók azonban azzal szembesültek, hogy a szolgáltatás adott idő eltelte után fizetőssé válik, erre figyelmüket nem hívták fel, ráadásul azt le sem lehet mondani. Ennek eredményeképp a felhasználók a mai napig kapják a díjbekérő leveleket, mindig különböző e-mail címekről. Ráadásul a vállalkozás egy olyan – neveket nem tartalmazó – állítólagos ítélet másolatát is csatolja a levélhez, amelyben a bíróság egy felhasználót elmarasztal a honlap üzemeltetőjével szemben, és arra kötelezi, hogy 200 ezer forintot fizessen be. Ezt az összeget a cég vélhetően elrettentésnek szánja, hiszen a levél siet közölni azt is, hogy ha az ügyfél befizeti a körülbelül húszezer forintos tartozást, akkor eltekintenek a pertől.
A FEOSZ szerint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat, hogy a weboldalak az ingyenesség hamis látszatával késztetik az ügyfeleket döntésük meghozatalára, emellett törvénybe ütköző, ha a vállalkozás valamilyen kommunikációs eszköz útján ismétlődően és nem kívánt módon zaklatja a fogyasztót. A fogyasztóvédelmi szövetség a weboldalak üzemeltetőjének elmarasztalását várja a GVH-tól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.