Véleményformáló erő

R. Kiss Kornélia
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiosztották a Hieronymus műfordítói díjakat is a szombati közgyűlésen: az idén Hárs Ernő és Kodolányi Gyula kapta meg az elismerést. Az írószövetség három új örökös tagján, Marsall Lászlón, Szalay Károlyon és Tamás Attilán kívül most először olyan szépíróknak is örökös tagságot adományoztak, akik már nincsenek az élők sorában. A posztumusz kitüntetésben Déry Tibor, Illyés Gyula, Németh László és Veress Péter részesült. A közgyűlésen a kormányzat és Budapest vezetése is képviseltette magát: a szövetséget Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Tarlós István főpolgármester is köszöntötte. Ezzel megtisztelő figyelem irányult az írószövetségre, amely a rendszerváltás óta elvesztette társadalmi-politikai szerepét – vélekedett Vasy Géza. Azzal, hogy az íróknak ismét véleményformáló erővé kell válniuk, L. Simon László leköszönő írószövetségi titkár, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke is egyetértett. Szerinte a kormányzatban több olyan szakembernek kellene jelen lennie, aki a kultúra világából érkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.