Vilmos herceg és Capello is utazik

Munkatársunktól
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vilmos herceg, illetve Fabio Capello szövetségi kapitány is tagja lesz annak a küldöttségnek, amely jövő csütörtökön bemutatja Anglia pályázatát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére a nemzetközi szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága előtt. A FIFA aznap dönt a 2018-as, illetve a 2022-es vb helyszínéről.
Károly trónörökös idősebb fiának részvételét a királyi ház jelentette be, míg Capello csütörtök este jelezte, hogy ott lesz Zürichben. „Három országban dolgoztam eddig, rengeteg embert ismerek. Zürichben mindenkivel beszélni fogok, és elmondom majd, hogy ebben az országban született meg a labdarúgás, Anglia a játék otthona, s ezt időnként nem szabad figyelmen kívül hagyni – nyilatkozta az olasz szakember. – Egyébként egyszerű a helyzet, Anglia a legjobb hely egy futballvébének.”
Az angolok pályázati bizottsága erős csapattal érkezik Zürichbe, Vilmos herceg és Capello mellett ott lesz Svájcban David Cameron miniszterelnök, David Beckham, illetve az 1966-os világbajnok csapat kapitánya, Bobby Charlton is, valamint a korábbi válogatott játékosok közül Gary Lineker, John Barnes, Alan Shearer és Andy Cole. Anglia eddig egyszer, éppen 1966-ban rendezett vb-t. A 2018-as világbajnokságra még Hollandia és Belgium, illetve Spanyolország és Portugália közösen, valamint Oroszország pályázik.
A 2022-es eseményért Dél-Korea, az Egyesült Államok, Ausztrália, Katar és Japán van versenyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.