Vitatják a postai csekkjátékot

Munkatársunktól
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tájékoztatja kellőképpen a fogyasztókat a Magyar Posta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint, amikor a Szerencsekk nevű játékban való részvételre hívja fel őket, ez pedig megtévesztő lehet. A FEOSZ szerint a fogyasztók a kitöltendő formanyomtatványt automatikusan és ingyenesen kapják meg a befizetett csekkek után, emiatt joggal gondolhatják, hogy maga a játékban való részvétel is ingyenes. Ez azonban nincs így: a játékban a kitöltött csekkek postai feladásával lehet részt venni, amelynek ára 80 forint.
Válaszában a Magyar Posta azt hangsúlyozta, hogy nem megtévesztő a cég Szerencsekk akciója. A különféle nyereményjátékokban való részvételhez a játékok szervezői számos esetben meghatározzák a postai úton történő kuponbeküldést mint a játékban való részvétel eszközét. A szervező a honlapján található hivatalos játékszabályzatában, valamint a postákon elérhető szórólapokon, plakátokon is egyértelműen felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy a játékban csak a postai bélyeggel ellátott és olvashatóan kitöltött Szerencsekket beküldők vehetnek részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.