Vizsgálhatják az MFB volt vezetését

Munkatársunktól
2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálhatják a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) májusban távozni kényszerült vezetőségének felelősségét a már hónapokkal ezelőtt megnyitott egerszalóki Saliris Hotel és a még épülőfélben lévő bükkszéki Salvus Hotel okán. A Napi Gazdaság közölte, a két turisztikai beruházást – amelyek 15 milliárd forintot, ezzel együtt 800 millió forint állami támogatást emésztettek fel – az elmúlt nyolc év visszaéléseit vizsgáló parlamenti albizottság tűzte napirendjére. Horváth László, a testület fideszes alelnöke, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a lapnak megerősítette a vizsgálat tényét.
A lap szerint a vizsgálatot vélhetően felgyorsította az egykori tulajdonos, a HH Global Capital Partners magyarországi meghatalmazottjának, az MFB jelenlegi vezérigazgatójának szeptember közepén küldött levele, amelyben azt írja, hogy az Erős János nevével fémjelzett MFB-vezetés kisemmizte az amerikai tulajdonosokat. A HH illetékese egyebek mellett azt írta a pénzintézet vezetőjének: gyanítható végcéljukat időhiány miatt nem tudták megvalósítani, mert a kormányváltás megakadályozta őket abban, hogy a projektet esetleg átmentsék valamely szocialista oligarchának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.