Botrányosan tájékoztató Euobserver

Szokványos cikkméretének mintegy hétszeres terjedelmében bírálta szokatlanul erős hangon az Euobserver.com internetes portál a demokrácia állapotát Magyarországon.

2011. 04. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerző, Leigh Phillips felháborodásának adott hangot azért is, mert az Európai Parlament (EP) Cohn-Bendit frakcióvezér vezetésével Budapestre látogató zöldpárti tagjainak a repülőtéren fémdetektorkapun kellett áthaladniuk. Az Euobserver.com portált a dán kommunista párt volt tagja, korábbi EP- képviselő, Jens-Peter Bonde felesége szerkeszti. A cikket a Jobbik és a Magyar Gárda cigányellenes felvonulásáról készített fotó illusztrálja. Az írás kiemeli, hogy a Youtube nevű videomegosztón, ahol Cohn-Bendit és Orbán Viktor vitája látható, igen sok antiszemita kommentár is olvasható. Lapunk megszámolta a kommentárokat: a „pedofil” vád jóval nagyobb számban szerepel a kommentárok között, de a pedofíliával kapcsolatos megjegyzésekre a szerző nem is utal. Az írás az LMP-t mutatja be pozitív erőként és olyanokat szólaltat meg benne, mint Haraszti Miklós volt SZDSZ-es politikus. A cikk szerint e pártnak számos „antisztálinista” aktivistája volt a 80-as években. (A szovjet tömeggyilkos pártvezér 1953-ban halt meg.) Az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának sajtóosztálya tegnap este levelet juttatott el a portálnak, felsorolva benne elsősorban az alkotmánytervezettel kapcsolatos pontatlanságokat. Schöpflin György néppárti képviselő rövid levelében kiemeli, reméli, Phillips tudja, írása „disztópiás fantázia” és semmi köze a valósághoz. A disztópia az utópia ellentéte: olyan vízió, amelyben minden borzalmas.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.