Erdélyen át vezetett a drogútvonal

2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmillió euróra (2,7 milliárd forintra) becsülik az értékét annak a Bolíviából származó 150 kiló kokainnak, amelyet – miként megírtuk – csütörtökön foglaltak le az erdélyi Máramaros megyében. Az akció részleteit tegnap ismertette az ügyészség szervezett bűnözés és terrorizmus elleni főosztálya (DIICOT). A konténerbe, faanyag közé rejtett, 99 százalékos tisztaságú kokain egy héttel ezelőtt érkezett Romániába a fekete-tengeri Konstanca kikötőjén át, ahonnan a máramarosi Szaploncába szállították; itt találtak rá a román bűnüldözési szervek egy raktárban.
A bolíviai Santa Cruzban feladott drog Chilén, Mexikón, Spanyolországon és Máltán keresztül jutott el Romániába, ahonnan Hollandiába továbbították volna. A rendőrök tavaly júliusban értesültek arról, hogy egy nemzetközi hálózat rendszeresen szállít kokaint Dél-Amerikából Nyugat-Európába Románia érintésével, azóta a gyanúsítottakat a titkosszolgálatok közreműködésével figyelték meg. A rendőrség négy kábítószer-kereskedőt vett őrizetbe, közöttük a román Romeo Sebastian Anghelt, valamint a spanyol állampolgárságú, a dél-amerikai drogkartellek bizalmát élvező Alvarez Moreno Ibont és egy horvát férfit is, akinek az volt a feladata, hogy Romániából Nyugat-Európába szállítsa a kontinensre érkező drogot. A bűnbanda azt tervezte, hogy a következő időszakban további ötszáz kilogramm kokaint juttat el Romániába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.