ANNO

Pethő Tibor
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

65 éve
Rendőrségi hírek
Rákospalotán a Magyar Futárból kivágott nyilaskereszteket szórtak el ismeretlen tettesek. A nyomozás megindult. – A Madách tér 12. számú ház előtt egy járókelő papírból kivágott német horogkeresztet talált. Csakhamar megállapította a rendőrség, hogy G. L. 30 éves, nyugatról viszszatért OTI-tisztviselő dobálta el.

Mit kapunk jegyre?
A nagy-budapesti terhes és szoptatós anyák májusi sárga pótjegyének F betűs különszelvényére egy darab 40 dekás halkonzervet adnak 200 millpengőért. A budapesti gyufajegy 7. számú szelvényére egy doboz gyufa vásárolható május 21-től.
Június 1-jéig hetenként minden kedden, csütörtökön és szombaton kukoricanapot kell tartani. A felnőttek kenyérjegyeire 20, a gyerekek jegyeire 25 deka tengeridarát vagy tengerilisztet adnak ezeken a napokon.
1946. május 21., kedd

52 éve
Drámapályázat
A Magyar Szocialista Munkáspárt novemberben összeülő kongresszusának tiszteletére a Művelődésügyi Minisztérium színházi és zenei főigazgatósága pályázatot hirdet háromfelvonásos drámai művekre. A benyújtott pályaművek az MSZMP művelődéspolitikai irányelveinek szellemében munkásosztályunk és dolgozó parasztságunk mai életével és problémáival foglalkozzanak, és tükrözzék a népünk előtt nyíló távlatokat. A bírálóbizottság különös figyelmet szentel azoknak a műveknek, amelyek az ellenforradalom szétzúzása óta eltelt időszak kérdéseivel foglalkoznak. A pályázatokat legkésőbb ez év november 15-ig a minisztérium színházi és zenei főigazgatóságához kell a pontos név és lakcím megjelölésével, két gépelt példányban benyújtani.
Pályadíjak: 1. díj – 20 ezer forint, 2. díj – 12 ezer forint, 3. díj 8000 forint. A Művelődésügyi Minisztérium támogatja és elősegíti a díjat nyert művek színházi bemutatását.
1959. május 20., szerda

A Magyar Nemzet korábbi számaiból összeállította: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.