Börtönben a volt dögei polgármester

2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykállói kórházból tegnap bevitték a börtönbe a hivatalos személy által elkövetett vesztegetésért jogerősen három év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt volt dögei polgármestert.
Az orvosi szakvélemény szerint az elítélt tegnap már elővezethető állapotban volt, ezért a nyíregyházi rendőrök foganatosítani tudták az erre vonatkozó parancsot – közölte Fülöp Gergely szóvivő.
Vincze Ferenc Józsefnek május 5-én kellett volna megkezdenie szabadságvesztését, ám ezt nem tette meg. A bíróság elrendelte az elővezetését, és a kisvárdai rendőrkapitányság május 13-án meg is találta őt a nagykállói kórházban. Börtönbe vinni azonban nem tudták, mert az orvosi szakvélemény szerint nem volt erre alkalmas állapotban. Akkor a kórház orvos igazgatója lapunkkal közölte, a hatóság munkáját nem akadályozhatják, de tekintettel kell lenniük a betegre, csak akkor bocsáthatják el, ha egészségi állapota azt megengedi.
A volt dögei polgármestert egy építkezés vállalkozójától kért húszmillió forint kenőpénz miatt ítélték szabadságvesztésre és nyolcmillió forint vagyonelkobzásra. Az ügyben döntő bizonyítékként szolgáló hangfelvételt a Hír TV Célpont című műsora hozta nyilvánosságra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.