Brutális gyilkosokat ítéltek el

2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2008-ban elkövetett vámospércsi gyilkosságért az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyva az áldozat feleségét 14, vejét 13, lányát 11, a lány sógorát tíz, két további segítőt pedig nyolc, illetve öt év fegyházbüntetésre ítélte tegnap a Debreceni Ítélőtáblán Ficsór Gabriella büntetőtanácsa. A vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.
A feleség italozásáért és brutalitásáért gyűlölte a férjét, leánya pedig azért, mert eltiltotta szerelmétől, jelenlegi férjétől. Az akkor 16 éves lány és anyja, miután az anya testvére leitatta és begyógyszerezte 35 éves sógorát, feszítővassal ütni kezdte, a lány pedig ezt követően nyakon szúrta. Időközben megérkezett a lány barátja és annak öccse is. Az idősebb fiú ekkor bekapcsolódott a bántalmazásba, aminek következtében az áldozat halálos sérüléseket szenvedett. Ezt követően talicskán tolták el a közeli temetőbe az apát, aki még élt, amikor elföldelték. A családtagok napokig készültek a gyilkosságra, a település régi temetőjében előre megásták a férfi sírját, és a gyilkossághoz az eszközöket is beszerezték. A test elhantolását követően napokig a nyomok eltüntetésével foglalatoskodtak, majd Debrecenbe költöztek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.