Cozma-per: csúszik az ítélethirdetés

Velkei Tamás
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindig magánál tartott egy 6–8 centiméter pengehosszúságú bicskát az autójában, amit horgászathoz használt. Ezt a kést kapta elő a diszkó előtti verekedés során, amikor azt hitte, hogy Ivan Pesic horvát sportoló az életére tör, de arra nem emlékezett, elérte-e támadóját – idézte fel Németh Győző másodrendű vádlott tegnap a Veszprém Megyei Bíróságon zajló Cozma-per utolsó előtti tárgyalási napján. Azt állította, az elsőrendű vádlottal egymástól függetlenül verekedtek, nem is érzékelték egymást, Sztojka Iván harmadrendű vádlottat pedig nem is látta, vagyis szerinte nem igaz a vád állítása, hogy szándékegységben támadtak volna Marian Cozmára. Kérdésre válaszolva Németh Győző előadta: az elsőrendű vádlott Raffael Sándor azt nem mondta neki, hogy leszúrta Marian Cozmát, csak azt, hogy megszúrta a kézilabdázót. Ugyanakkor arra nem tudott felelni, mi történt a késekkel.
A nap folyamán igazságügyi genetikus szakértőket is meghallgatott a bíróság, de nehezen követhető előadásukból csupán az derült ki, hogy az első- és harmadrendű vádlott ruházatán több személy vérét is megtalálták. Ezek fröccsenéssel, csöppenéssel és kenődéssel kerültek a hordozófelületre, s az egyik egy véres tenyérnyom átnyomódása.
A tárgyalás kezdetén kiderült, hogy az elsőrendű vádlott Raffael Sándor ismét ügyvédet váltott (a per során immár a negyedik jogász látja el védelmét), s mivel új védője nem ismeri kellő mélységben az ügyet, csúsznak a perbeszédek időpontjai, így az ítélethirdetésé is. Május 27-én az ügyész kezdi a perbeszédek sorát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.