Csatárok helyzetben

Munkatársunktól
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keret. Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton), Fülöp Márton (Ipswich). Védők: Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Pintér Ádám (Zaragoza); középpályások: Gera Zoltán (Fulham), Koman Vladimir (Sampdoria), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Koltai Tamás (Győr), Hajnal Tamás (Stuttgart), Czvitkovics Péter (DVSC); támadók: Tököli Attila (Kecskemét), Szabics Imre (Sturm Graz), Németh Krisztián (Olympiakosz Volosz).


Egervári Sándor kihirdette a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésre (június 3.), valamint a San Marino elleni Eb-selejtezőre (június 7.) készülő labdarúgó-válogatott keretét. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Szalai Ádám, Priskin Tamás, valamint Rudolf Gergely sérülése miatt a szövetségi kapitánynak nála eddig nem szerepelt csatárokat kell behívnia. Tököli Attila mellett – aki a hollandok elleni két mérkőzésen is kerettag volt – Szabics Imrére és Németh Krisztiánra esett a választása.
– A két rutinos támadó, Szabics és Tököli utóbbi időben nyújtott teljesítménye kapcsán örömmel tapasztaltuk az előrelépést, míg az elmúlt időszakban klubcsapatában (a görög Voloszban, ahol Szélesi Zoltán csapattársa – a szerk.) többet szereplő Németh Krisztián esetében kiváló lehetőség kínálkozik arra, hogy felzárkózzon a többiekhez a válogatottban – indokolta döntését Egervári Sándor.
A 30 éves Szabics Imre utoljára öt éve, az emlékezetes 2-1-es máltai vereség alkalmával volt válogatott, ami az akkori szakvezető, Bozsik Péter állásába került. Később Várhidi Péter és Erwin Koeman sem vette számításba, idén a Sturm Grazban kiválóan teljesít, nem véletlen, hogy Egervári felfigyelt rá. A 22 éves Németh Krisztián eddig csupán egyszer szerepelt a felnőttek között címeres mezben, tavaly nyáron, amikor a világbajnokságra készülő német válogatott 3-0-ra nyert Budapesten.
Sokan Tőzsér Dánielt is a válogatottba követelték, hiszen kiegyensúlyozott játékkal s nyolc góllal segítette bajnoki címhez a belga Genket, a kapitány azonban védekező középpályásként kitart Vadócz, Elek és Varga mellett.
A válogatott tagjai május 25-én találkoznak először, és a kétnapos, három edzésből álló összetartáson azok a futballisták vesznek részt, akiket klubcsapatuk elenged addigra szabadságra. A teljes keret csak a mérkőzések előtti edzőtáborozás kezdetén, vagyis május 30-án gyűlhet össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.