Hírzárlat Rohác ügyében

Csibra Tibor
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem közöl részleteket a Legfőbb Ügyészség arról a vizsgálatról, amely azt igyekszik kideríteni, hogy miképp akadhattak el két évre a jelenleg Fenyő János médiavállalkozó megölésével gyanúsított Jozef Rohác genetikai mintái a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) – fogalmazott Horányi Miklós, a vádhatóság szóvivője.
Az ügyben a rendőrség is hírzárlatot rendelt el, így nem tudni, hogy a hatóságok a történtek személyi felelősét keresik, vagy a BSZKI-nál lehet olyan rendszerhiba, amely miatt a DNS-egyezésről szóló dokumentumról nem tájékoztatták a nyomozókat. A kialakult helyzet miatt először a Fenyő-gyilkosság ügygazdája, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), majd az Országos Rendőr-főkapitányság is vizsgálatot indított, előbbi eljárást a Fővárosi Főügyészség, utóbbit a Legfőbb Ügyészség ellenőrzi. A Rohác, illetve a Fenyő-gyilkosság elkövetője DNS-ének egyezéséről szóló jelentést az idén februárban közölte az NNI-vel a BSZKI, holott a mintákat két éve levették Roháctól, amikor a Seres Zoltán elleni merényletkísérlet miatt volt előzetesben hazánkban.
A hatóságok egyelőre nem szolgálnak részletekkel a nem hivatalosan Rohác számlájára írt másik bűncselekményről, az 1998-as Aranykéz utcai robbantásról sem. Mint azt lapunk közölte, a napokban jelentkezett a rendőrségen egy tanú, aki látta a szlovák férfit a merénylet helyszínén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.