Kavalkád Fehérvár utcáin

Makrai Sonja
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már megkezdődött és jövő hét vasárnapig tart Székesfehérváron a 12. Kortárs Művészeti Fesztivál. Az egész város egyetlen nagy közösségi-kulturális térré alakul: a Bory-vár, a történelmi belváros, a Szabadművelődés Háza és a Vidámparki tó környéke, a Műhely Kávézó, a helyi könyvtár és képtár is helyet ad a programoknak.
A Magyar Plakát Társaság a Városi Képtárban látható Csók István-emlékkiállításhoz kapcsolódva rendezi meg a Hommage Csók című szabadtéri plakáttárlatát, a tavaly elhunyt Ladik Katalin író, képzőművész emlékére retrospektív kiállítás nyílik a Volksbank Galériában. Vasárnap az Alba Regia Táncegyesület szervezésében a néptáncmozgalom elmúlt évi kortárs táncszínházi alkotásaiból tart bemutatót a Mecsek Táncegyüttes és az Idéző Kamara Táncszínház a Pelikán teremben, a Szabadművelődés Házában pedig a Szabad Színház mutatja be Szabó Magda Béla király című történelmi drámáját.
A tíznapos fesztivál ideje alatt zenei programokból sem lesz hiány: koncertezik majd a Mary Popkids, a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola diákjai, a Gáspár Szilvi Jazz Band, Szabó Dániel Ferenc és Kovács Linda is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.