Líbiai szabadítás magyar segítséggel

Magyarország tripoli nagykövetségének közreműködésével engedtek szabadon négy külföldi újságírót Líbiában. A sikeres kiszabadításért Pierre Vimont, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának főtitkára levélben fejezte ki elismerését Marton Béla nagykövetnek.

MTI
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büszke lehet a magyar diplomácia arra, hogy Líbiában a magyar nagykövetség erőfeszítéseinek köszönhetően szabadult ki négy külföldi újságíró – mondta lapunk kérdésére válaszolva Martonyi János külügyminiszter tegnap. A tárcavezető szerint az Európai Uniót is képviselő nagykövetség mindaddig folytatja munkáját, amíg szükség van rá, jelenleg elsődleges feladata a humanitárius tevékenység. A magyar diplomáciai képviselet napok óta dolgozott azon, hogy a két amerikai, illetve egy-egy brit és spanyol újságíró először kapcsolatot teremthessen a családjával, a külvilággal – közölte Martonyi, hozzátéve: szorgalmazták szabadon bocsátásukat.
A Külügyminisztérium tegnapi közleménye szerint a líbiai kormány képviselője Magyarország tripoli nagykövetének adta át a hetek óta fogva tartott négy újságírót, akik még tegnap hazánk nagykövetségének gépkocsijával, konzuli kísérettel Tunéziába utaztak, ahol saját országaik illetékesei várták őket. Az újságírók kiszabadításáért végzett eredményes munkájáért Pierre Vimont, az Európai Unió Külügyi Szolgálatának főtitkára levélben fejezte ki elismerését Marton Béla nagykövetnek. Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis tegnap személyesen fejezte ki háláját Martonyi Jánosnak azért, amit a magyar külügy négy külföldi újságíró líbiai szabadon engedése érdekében tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.