Megszállták a szélhámosok az adósokat

Bár odébb van még az egyezség a devizahitelesek mentőcsomagjával kapcsolatban, a gazdasági tárca legutóbbi, új ajánlata után az álláspontok elmozdultak a holtpontról. A bankok ugyanis már hajlandók arra, hogy engedjenek a kormánynak.

Munkatársainktól
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci frank árfolyamának rögzítése jelentősen enyhítheti az adósok terheit. Az Otthon Centrum számításai szerint amennyiben – a kormány által ajánlott – 160 forintban állapítják meg a svájci frank árfolyamát, átmenetileg akár 25 ezer forinttal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek.
Miközben formálódik a mentőcsomag, szélhámosok szállták meg a bajba jutott adósokat, egész iparág épült ki a legújabb csalásokra.
Az adósok képviseletét ellátó civil szakemberek azt észlelték, hogy folyamatosan emelkedik a krízisbe került embereknek kiutat ajánló, valójában kétséges tevékenységet folytató személyek és szerveződések száma. A világhálót elöntik a banki adósoknak segítséget kínáló reklámok. Felajánlott szolgáltatásukért pénzt kérnek, ám az esetek többségében nem teljesítenek érte semmit.

Részletek a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.