Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le Monde
A magyar kormány életvédő kampányáról írt tegnap a francia baloldali napilap. A cikk emlékeztet arra, Budapesten a Köztársaság teret átnevezték, s az már a boldoggá avatott II. János Pál pápa emlékét őrzi. A szerző szerint a konzervatív kormány azon kampányát is feltehetően üdvözli a katolikus egyház, amely a várandós nőket arra biztatja, szüljék meg, és ha nem tudják fölnevelni, inkább adják örökbe gyermeküket. Idézik Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyi államtitkárt, aki szerint a kormány nem kívánja betiltani az abortuszt, hanem az életvédelmet szeretné népszerűsíteni.

DW
A tipikus Medvegyevet láttuk – értékeli az orosz elnök első nagy nemzetközi sajtótájékoztatóját a német világadónak Alexander Rahr. A német elemző szerint Medvegyev látványosan demonstrálta, hogy tartja magát a Vlagyimir Putyinnal kötött egyezséghez, ugyanakkor egy sajátos játék részeként érezhetően igyekszik rávenni a kormányfőt arra, hogy minél előbb döntsön az indulás kérdésében. A jelenlegi helyzet ugyanis az elnök számára egyszerre kényes és megalázó. Rahr felhívta a figyelmet arra is, árulkodó lehet a jövőre nézve, hogy kitől kapott megbízást a liberális Igaz Ügy párt vezetésére az oligarcha, Mihail Prohorov. Medvegyev építi saját pártját, avagy Putyin erősítené így népfrontját?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.