Röviden

MN
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schengent védi Martonyi János
Időnként minden rendszert felül lehet vizsgálni, de Schengen esetében fontos, hogy annak lényegét, fő tartalmát mindenképpen meg kell őrizni – mondta tegnap Martonyi János. Az Európai Parlament és az afrikai, a karibi, illetve a csendes-óceáni országok Budapesten tartott közgyűlésén a külügyminiszter kifejtette: a schengeni rendszer alapvető joganyaga az európai integráció egyik sikere; az uniós tagállamok készek szolidaritásról tanúbizonyságot tenni a menekültek iránt a földközi-tengeri eseményekkel kapcsolatban. (MTI)

Amerikai szankciók
Büntetőintézkedéseket vezet be Szíria elnöke ellen az Egyesült Államok, amiért emberi jogi sértéseket követett el hazájában – közölték washingtoni források. Bassár el-Aszad elismerte, hogy az arab ország biztonsági erői követtek el hibákat a két hónapja kirobbant tiltakozások „kezelése” során. Helyi jogvédő szervezetek szerint a tiltakozások kirobbanása óta eltelt két hónapban több mint 850 ember, köztük több mint 700 civil vesztette életét Szíriában. (MN)

Dráguló olaj?
A legutóbbi árzuhanás ellenére emelték idei olajár-prognózisukat a vezető londoni elemzőházak. Az Economist Intelligence Unit az alaptípusnak tekintett Brent nyersolajkeverék idei hordónkénti átlagárára adott prognózisát 101 dollárról 108,5 dollárra emelte. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.