Röviden

MTI
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiataloké lehet a tőkések földje
Idén ősszel hirdetik meg a demográfiai földprogramot, amellyel fiatal házasoknak kínálnak termőföldet kedvező bérleti feltételekkel – mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tegnap Szekszárdon a nemzeti vidékstratégiát ismertető fórumon. A programot a jelenleg főképp tőkés társaságoknak bérbe adott állami tulajdonú termőföldek felhasználásával valósítják meg. (MTI)

Júniusban startol az óriási cementmű
Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb cementműve kezdi meg működését júniusban a Baranya megyei Királyegyházán. Az osztrák Strabag és a francia Lafarge létesítménye azért is különleges, mert az elmúlt harminc évben nem épült Európában cementmű. A beruházás összesen 300 család megélhetését biztosítja, az üzemben közvetlenül 135 embert foglalkoztatnak folyamatosan. (B. M. C.)

Tudatosabbá vált a hazai vásárló
A válság hatására árérzékenyebbé és tudatosabbá váltak a magyar vásárlók, akik ugyanakkor az elmúlt évekhez képest kevesebbszer mennek vásárolni – állapította meg a GfK Hungária legfrissebb kutatásában. A vásárlási helyszínek megválasztásakor az áru frissessége és a választék továbbra is fontos szempont, de megnőtt az áruház által kínált kedvezmények jelentősége is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.