Röviden

2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős frank
A svájci üzleti világnak meg kell tanulnia együtt élni az erős svájci frankkal – jelentette ki Johann Schneider-Ammann, Svájc gazdasági minisztere. Nálunk ezt a problémát már évekkel ezelőtt megoldották a forint „ócsításával”.

Légi baleset Argentínában
Huszonkét emberrel a fedélzetén lezuhant és felrobbant egy repülő szerdán este az argentínai Patagóniában – közölte az AP. A Sol Lineas Aereas légitársaság közlése szerint a gépen egy csecsemő is utazott. A balesetet senki nem élte túl. (G. J. J.)

Tizenhat év a fajtalankodónak
Jogerősen tizenhat évi fegyházbüntetésre ítélte tegnap a Szegedi Ítélőtábla azt a dunavecsei férfit, aki éveken át fajtalankodott vér szerinti lányával és nevelt fiával; a vádlott felesége, a gyermekek anyja négy évet kapott. A gyerekek segítséget kértek az asszonytól, de az nem értesítette a hatóságokat. (MTI)

Rács mögött az erőszakos futtató
Többek között aljas indokból, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés, üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával vett őrizetbe tegnap egy 34 éves nyíregyházi férfit a rendőrség. (D. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.