Röviden

MN
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uniós rangot kapott az Európai Örökség
Az Európai Örökség cím létrehozásáról állapodtak meg az Európai Unió tagországainak kulturális miniszterei. A megkülönböztető titulus az európai integrációt, eszméket és történelmet idéző és szimbolizáló helyszínekre hívja fel a figyelmet. Az uniós rangra emelt címet elnyert első helyszíneket a tervek szerint 2013-ban fogják bejelenteni. (MTI)

Eperjes vitatja a győriek szavazását
A Kisalföld értesülése szerint 7:1 arányban Forgács Péter színházigazgatói pályázatát támogatta Győr kulturális bizottsága Eperjes Károly tervezetével szemben, amelyet formai okok miatt bíráltak. Eperjes közleményében vitatja a szavazás eredményét, szerinte a valódi arány 6:3 volt, és hangsúlyozza, hogy formailag semmilyen probléma nem lehetett a pályázatával. (MN)

A Bartók új sorozat ismét nyert
Újabb sikert ért el a Hungaroton Bartók új sorozata, amely a zeneszerző születésének 125. évfordulója alkalmából 2006-ban indult útjára. A Hegedűversenyt és a zenekar-kíséretes Rapszódiákat tartalmazó SACD ebben a negyedévben elnyerte a Német Hanglemezkritikusok Díját. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.