Röviden

MN
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntetlen
A labdarúgó NB I utolsó fordulójában, a nyitómérkőzésen: Vasas–Kecskemét 1-1, gól: Ponczók (9.), Dosso (51.) (MTI)

Perics távozik
Vasárnap a férfi kézilabda-bajnoki döntő harmadik mérkőzését rendezik a Veszprém és a Szeged között. Mindkét csapat már a jövőt tervezi. Dejan Perics a szezon végén távozik Veszprémből, s a szlovén Celjében folytatja. A 41 éves szerb kapus korábban már játszott a Celjében, s 2004-ben – 2005-ben pedig a Barcelonával – Bajnokok Ligája-győztes lett. Skaliczki László vezetőedző szerződését meghosszabbították Szegeden öt játékos – Katzirz Dávid, Tomas Stranovsky, Makszim Butenko, Maros Balázs és Bajorhegyi Ádám – távozik, viszont visszatér Szegedre az FTC-től Buday Dániel. A bronzcsatában: FTC–Tatabánya 26-23; 2-1 az FTC javára az egyik fél három sikeréig tartó párharcban. (MN)

Döntős esélyesek
Vajda Attila 1000 m egyesben megnyerte futamát, míg párosban Varga Dáviddal harmadik az olimpiai bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás duó mögött a kenusok és női kajakosok idei első Európa- és világbajnoki válogatóján, Szegeden. A nőknél 500 m egyesben a kétszeres olimpiai és 29-szeres világbajnok Kovács Katalin érte el a legjobb időt, néhány tizeddel volt gyorsabb, mint a másik futamgyőztes, Benedek Dalma. (MN)

Webber az élen
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája volt a leggyorsabb a Forma–1-es világbajnoki sorozat Spanyol Nagydíjának pénteki mindkét szabadedzésén. Webber mögött ezúttal a 2008-ban világbajnok brit Lewis Hamilton (McLaren) végzett a második, a vb-címvédő és a pontversenyben jelenleg is az élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) pedig a harmadik helyen. (MTI)

Contador növelte
A rendkívül nehéz, az ausztriai Grossglocknerre felvezető 13. szakasz után – amelyet a venezuelai José Rujano Guillen nyert meg – a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador három perc fölé növelte összetettben az előnyét a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.