Röviden

MTI
2011. 05. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szíriai mészárlás
Damaszkusz. Szemtanúk szerint 34 civilt öltek meg a szíriai rezsim biztonsági emberei tegnap, tüzet nyitva az ellenzék felhívására kezdődött újabb tüntetések résztvevőire az ország több városában. Bánjászban a férfiak meztelen felsőtesttel vonultak fel, így bizonyítva, hogy nincs fegyver náluk. (MTI)

Dél-tiroli kérés
Bécs. Az osztrák külügyminisztérium szerint lehetséges a kettős állampolgárság a dél-tiroliak számára. A Dél-tiroli Szabadság párt februárban adott át húszezer aláírást az osztrák parlamentnek, hogy Ausztria adja meg az osztrák állampolgárságot az olaszországi német ajkúaknak. (MTI)

Szigorít az EU
Varsó. Az EU szigorítani fogja a szankciókat Fehéroroszországgal szemben, mivel ott súlyos ítéleteket hoztak ellenzékiek ellen – közölte Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter az észak-lengyelországi Bydgoszczban, a lengyel– német–francia külügyminiszteri találkozó után. A szankciók elsősorban azokat a vállalatokat érintik, amelyek együttműködnek a fehérorosz elnök rezsimjével. (MTI)

Correa győzelme
Quito. Mind a tíz kérdésben Rafael Correa elnök győzelmét hozta az ecuadori népszavazás, amelyen a sajtó és az igazságszolgáltatás terén tervezett reformokról mondhattak véleményt a választók. A kormány többek között a média tartalomszolgáltatását szabályozó tanácsot kíván létrehozni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.