Röviden

MTI
2011. 05. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszama bin Laden utolsó üzenete
Washington. Az arab országokban kibontakozó megmozdulásokat méltatta Oszama bin Laden röviddel halála előtt rögzített egyik utolsó hangüzenetében, amely tegnap került fel a világhálóra. (MTI)

Hágai kételyek
Belgrád. Serge Brammertz hágai főügyész tegnapi jelentése megállapítja: a szökésben lévő háborús bűnösök – köztük Ratko Mladics és Goran Hadzsics – elfogását célzó szerb stratégia teljesen eredménytelen. (MTI)

Afgán merénylet
Kabul. Legalább 35 embert megöltek, húszat megsebesítettek tálibok egy afgán útépítő cég elleni támadásban az ország keleti részén. A támadásban száz felkelő vett részt, nyolcan életüket vesztették. (MTI)

Kiutasított attasé
Tel-Aviv. Kiutasították Oroszországból kémtevékenység gyanúja miatt Izrael katonai attaséját, Vadim Leidermant. Az incidens a múlt héten történt, de csak most szüntették meg a titkosítását. Az izraeli hadsereg megerősítette a hírt, de közölte, az izraeliek vizsgálatuk nyomán teljesen alaptalannak minősítették a kémkedésre vonatkozó állítást. (MTI)

AI: Hodorkovszkij nem politikai fogoly
Moszkva. Az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet nem tudja politikai fogolynak elismerni Mihail Hodorkovszkijt és Platon Lebegyevet. Az AI szerint erre csak akkor kerülhetne sor, ha bebizonyosodik, hogy alaptalan az ellenük felhozott összes vád. (MTI)

Merkel bírálata
Berlin. Kemény kirohanást intézett a német kancellár az anyagi nehézségekkel küszködő görögök, spanyolok és portugálok ellen. Angela Merkel élesen bírálta a három EU-tag nyugdíjazásra és fizetett szabadságra vonatkozó szabályait, amelyek – szerinte – bőkezűbben járnak el polgáraikkal, mint Németország. (S. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.